Amerika: Clinton vs Trump

Goedemiddag beste mensen,

 

In Amerika is nu wel duidelijk wie er tegen elkaar gaan strijden om het Presidentschap.
Het zijn Hillary Clinton en Donald Trump.
Een aantal van mijn vrienden wonen in Amerika dus ik ben altijd erg geïnteresseerd in de verkiezingen daar. Ook natuurlijk omdat heel de wereld wel op een of andere manier met Amerika te maken heeft.

Om te beginnen wil ik wel zeggen dat ik geen fan ben van Trump als President. Om eerlijk te zijn vind ik zijn uitspraken ronduit gevaarlijk en ook ben ik ervan overtuigd dat hij niet de juiste instelling heeft om een land goed te kunnen leiden. Maar dat is mijn mening.

Een korte introductie Hillary Clinton:
Hillary Clinton1 Geboren op 26 oktober 1947. Zij heeft Bill Clinton leren kennen op Yale University waar ze beiden rechten studeerden. In 2007-2008 was ze kandidaat voor de nominatie van haar partij voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen 2008. Van 21 januari 2009 tot 1 februari 2013 was zij de minister van Buitenlandse Zaken onder het presidentschap van Barack Obama. Daarvoor zat zij namens de staat New York in de Senaat. Zij is de eerste voormalige first lady die Senaatslid was en een ministerspost in een Amerikaanse regering vervulde.

 

Korte introductie Donald Trump.
Donald Trump Geboren 14 juni 1946. Drie keer getrouwd. Op 16 juni 2015 stelde Trump zich officieel kandidaat voor de presidentsverkiezingen van 2016 als Republikein. Het eerste stadium van zijn campagne bracht hem veel populariteit, tot verontrusting van de leiders van de Republikeinse Partij. Sinds het einde van juli 2015 staat hij bovenaan in de peilingen voor de Republikeinse nominatie, en sinds mei 2016 is hij daarvoor de enige overgebleven kandidaat.

Het verschil tussen democraten en republikeinen: Heel simpel Democraten zijn wat ‘linkser’ en moderner dan Republikeinen. Denk nu niet aan het links zijn zoals we dat hier in Nederland kennen. Links in Amerika is voor ons rechts… ­čÖé

Sinds de aanslag op een gay bar (Pulse) in Orlando en het feit dat Clinton nu de enige kandidaat is voor de Democraten, zijn er een aantal zaken erg aan het veranderen.

Trump zijn commentaar en reactie op de aanslag heeft veel Amerikanen doen inzien dat het misschien niet handig is om hem als President te hebben. Zijn reactie was (in mijn ogen) ronduit schokkend, Trump stond meteen klaar om te melden dat moslims niet meer welkom zijn in Amerika. Blijkbaar niet gehinderd door enige kennis want de aanslag is gedaan door iemand die in Amerika is geboren en getogen!! Wel een moslim.
Clinton haar reactie was van een heel andere kaliber. Zij leefde mee met de mensen die door de aanslag iemand verloren hebben en ook pleit zij voor een verbod op grote wapens voor particulieren!

Vooral dat laatste lijkt me erg zinnig. Hoewel ik betwijfel of dat er (helemaal)   gaat komen. Amerikanen zijn erg gehecht aan hun wapens. Ook staat het bij hun als tweede op de lijst van rechten (amendments)

Mijn voorkeur gaat echt sterk naar Clinton. Omdat ik het geweldig zou vinden als er een vrouwelijke president komt en omdat ik haar veel beter vind dan Trump. Clinton is een doorgewinterde politicus en ze weet wat ze moet doen en hoe dat te bereiken. Bovendien heeft ze klasse. En helaas voor de Trump supporters… Hij heeft dat in mijn ogen absoluut helemaal niet! Ook heeft hij al bewezen dat zijn uitspraken totaal niet goed vallen bij de meerderheid van de mensen.

Wordt vervolgd.
Clinton vs Trump

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*