Augustusgras

Geplaatst op door

Augustusgras

Auteur: Anna Jean Mayhew

Zelf houd ik erg van boeken die een historische achergrond hebben. Hiermee bedoel ik dat ik houd van een goed geschreven verhaal dat zich in een andere tijd afspeelt. Op die manier word ik meegenomen door het verhaal en leer ik wat over de omstandigheden van die tijd.
Mayhew_Augustusgras_WT.indd

Nou, Augustusgras voldoet daar op een heel bijzondere manier aan.
Zoals we allemaal wel weten is het nog niet zo heel lang geleden dat in Amerika de burgers een andere behandeling kregen, afhankelijk van hun huidskleur.
Augustusgras vertelt dit op een indringende, heel persoonlijke manier!
Ik heb werkelijk moeite gehad om het boek weg te leggen!

Waar gaat Augustusgras over?

Op een zinderend hete dag in augustus 1954 gaat Jubie Watts voor het eerst met vakantie. Vanuit North Carolina rijdt het hele gezin in een volgepakte auto naar Florida, samen met de zwarte hulp Mary. Zo lang als de 13-jarige Jubie zich kan herinneren is Mary er; om schoon te maken, om te koken, om Jubie te kalmeren na een woede-uitbarsting van haar vader, om haar te troosten als haar moeder onbereikbaar is. Hoe verder ze in het zuiden komen, hoe meer verbodsborden voor zwarte mensen ze tegenkomen. Jubie beseft met een schok dat die ook voor Mary gelden. Als ze onverwachts stranden met hun auto, volgt er een afschuwelijke confrontatie met de plaatselijke bewoners. Jubie moet onder ogen zien dat niet alleen de wereld om haar heen een verschrikkelijk oord kan zijn, maar dat ook haar ouders daarin geen verschil willen maken. Dan neemt Jubie de moedigste beslissing van haar leven. Het verhaal van Jubie Watts, die opgroeit in een tijd die broeit van spanning en verandering, is tegelijk een universeel verhaal over liefde, verdriet, hoop en moed. Anna Jean Mayhew groeide op in het zuiden van de Verenigde Staten, in een tijd dat de rassenscheiding nog volop aan de orde was. Ze was hoofdredacteur van twee tijdschriften en eigenaar van een persbureau. ‘Augustusgras’ is haar debuutroman

Het boek is bij verschillende uitgevers verkrijgbaar als paperback en e-boek. Allemaal voor dezelfde prijs. Deze keer heb ik eens gekozen voor het ‘Boekencentrum’. Zij zijn ook de Uitgever.

Voor de paperback: Paperback AUGUSTUSGRAS Voor het e-boek: e-Book AUGUSTUSGRAS

Laat een review achter !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*