Revival van Stephen King

Geplaatst op door

Hoi boekenvrienden,

the-revival_stephen-kingEnige tijd geleden heb ik het boek Revival van Stephen King gekocht.
Heb het al een poos uit maar het het net weer voor de tweede keer gelezen.
Wat een geweldig spannend boek. Ik kon het bijna niet neerleggen de eerste keer dat ik het las.
Typisch King en dit boek heeft me echt laten nadenken over nieuwe dingen die ik weliswaar interessant vind maar nu eens van een hele andere kant ben gaan bekijken!
Een woord voor dit boek: Intrigerend!
Buiten de spanning waardoor ik het moeilijk neer kon leggen is het goed geschreven. Dat zijn de meeste boeken van Stephen King.
Hij heeft voor dit boek veel research gedaan om het echt goed te krijgen. Dat komt ook duidelijk naar voren!
Het enige minpunt voor mij is dat ik het einde anders had voorgesteld.
Ik denk dat het boek zo spannend en meeslepend is geweest voor mij dat ik verwachtte dat het einde nog meer van dit zou bieden. Op de een of andere manier was dit niet het geval. Het einde was goed maar het hele boek was GEWELDIG!!

Waar gaat het boek over?

Een klein stadje in New England, meer dan een halve eeuw geleden. Een jong ventje, Jamie Morton, speelt met zijn speelgoedsoldaatjes als er een zwarte schim voor zich op doemt. Als hij opkijkt ziet hij de opvallende Charles Jacobs. Het is de nieuwe dominee, die samen met zijn beeldschone vrouw de lokale kerk wil hervormen. De mannen en jongens zijn allemaal een beetje verliefd op mevrouw Jacobs; de vrouwen en meisjes voelen hetzelfde voor domimee Jacobs — evenals Jamie’s moeder en zus, Claire. De dominee deelt een diepere band met Jamie voortkomend uit een geheime obsessie. Als de familie Jacobs getroffen wordt door een gezinsdrama vervloekt de charismatische predikant God en verbreekt hij alle banden met het geloof waardoor hij verbannen wordt uit de geschokte gemeenschap. Jamie heeft zo zijn eigen zorgen. Verknocht aan zijn gitaar, toert hij vanaf zijn dertiende het land door, spelend in verschillende bandjes. Een verschrikkelijk familieverlies ontkomend. Als hij halverwege de dertig is – berooid en verslaafd aan heroïne – ontmoet hij Charles Jacobs opnieuw, met verregaande gevolgen. Hun band wordt een pact, en Jamie ontdekt dat ‘Revival’ vele betekenissen heeft.

Als je een goed boek zoekt en je houdt van spanning en suspense dan is dit een SUPER AANRADER!!
Het is verkrijgbaar in boekvorm en als e-book.
Voor het boek klik: REVIVAL BOEK
Voor het e-book klik: E-book REVIVAL