De Boeken van Bloed van Clive Barker

Geplaatst op door

De Boeken van Bloed van Clive Barker

Het wordt kouder dus we zullen steeds meer tijd binnen zijn. Weer even wennen maar ook de winter heeft zijn charmes!
Zoals ik eerder hier al schreef, lees ik heel graag.
Vandaar dat ik ervoor heb gekozen om vandaag een tweede boek van Clive Barker aan jullie voor te stellen.
Boeken van bloed
Zoals de titel van dit bericht al aangeeft gaat het over ‘De Boeken van Bloed’.
Het is een dikke pil maar bestaat uit allemaal losse verhalen. Deze verhalen zijn allemaal met elkaar verbonden. Dit wordt meteen in het eerste verhaal ‘Het boek van bloed’ al duidelijk. Je hoeft dus niet alles achter elkaar uit te lezen. Elk verhaal is een deel apart.
Persoonlijk heb ik er erg van genoten. De Boeken van Bloed hebben mij uren leesplezier bezorgd. Het is wel totaal iets anders dan b.v. Imajica van dezelfde schrijver. Dit is echt horror met zo nu en dan een verhaal dat toch weer erg naar de fantasie van ‘Imajica’ neigt.

De bloedstollende horrorverhalen van ‘De Boeken van Bloed’ verschenen eerder in drie afzonderlijke bundels, getiteld: ‘Tunnel van de dood’ , ‘Prins van de duisternis’ en ‘Het boek van Bloed’.

Kort overzicht van de bundels

Om je een indruk te geven van wat je van dit boek kunt verwachten zal ik een zeer korte omschrijving geven van bovenstaande bundels.

Tunnel van de dood: Neemt je mee op een bloedstollende rit met de New Yorkse ondergrondse waar een meedogenloze moordenaar rondwaart.
Dit is bijzonder summier want er zit hier een giga adder onder het gras 🙂

Prins van de duisternis: Gregorius is ongelofelijk rijk. Dan krijgt hij het waanzinnige idee een paleis voor Satan te bouwen: een Hel op aarde….

Het boek van bloed : De jongen zag hoe het bloed in damende overvloed naar buiten stroomde. Hij begon te watertrappen om zijn kin boven water te houden.

Bovenstaand zijn maar drie verhalen er zitten 30 prachtige verhalen in dit boek!!
Het boek is momenteel nieuw niet te krijgen. Ik heb toen ook een tweede hands versie gekocht. Mijn boek is nog steeds in prima staat. Het is te krijgen bij Bol.com

Lees ook: Imajica

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*