Gejaagd door de Wind

Geplaatst op door

Gejaagd door de Wind

Hoi mensen,

Vandaag weer een boek. Gezellig voor bij de kachel. 😉
De titel zegt al welk boek ik in het zonnetje ga zetten:

gejaagd door de wind
 Gejaagd door de Wind  geschreven door Margaret Mitchell.
Er is ook een film van gemaakt.

Om een indruk te geven:

Gejaagd door de Wind is de grootste bestseller aller tijden!! Ook de speelfilm was en is een gigantisch succes.
Eigenlijk hoort het een beetje bij je opvoeding. 🙂

Het boek speelt zich af in Amerika ten tijde van de Amerikaanse burgeroorlog en erna. Vooral het zuidelijke deel van de Verenigde Staten komt uitgebreid aan bod.

Waar gaat Gejaagd door de Wind over?

Gejaagd door de wind begint met een kijkje in het leven van de rijke familie O’Hara. Zij hebben een katoenplantage. Vooral dochter Scarlett (gespeeld door Vivian Leigh) is de zuidelijke belle die meteen al heel duidelijk aanwezig is.
Het boek en de film volgen haar op haar reis naar een na-oorlogs Amerika. Door alles heen loopt haar liefde voor Ashley, een andere plantagehouder. Intrige , leugens en bedrog zijn alom aanwezig. Zelfs als ze uiteindelijk trouwt met Rhett Butler (gespeeld in de film door Clark Gable) blijft Ashley haar ‘droomman’.
Scarlett O’Hara is charmant en bekoorlijk. Haar markante persoonlijkheid (lees: super ‘overleefster’) en haar intrigerende romance met Rhett Butler hebben in het verleden en ook nu gigantisch veel mensen uren lees en kijk plezier bezorgd. Buiten de goed uitgewerkte karakters geeft het boek een goed beeld van Amerika in de burgeroorlog. De film doet hetzelfde. Mij valt telkens op dat er enorm veel geld in de film gestoken is. Sommige beelden zijn werkelijk adembenemend!!

Het boek is goed geschreven en het boeide mij van A tot Z. Dan moet het echt wel een boek zijn wat iets te vertellen heeft. Doordat ik zo enorm veel heb gelezen en nog lees ben ik een erg kritische lezer geworden.
De film kijk ik ca. 1 keer per jaar. Jawel met Kerstmis.:)
Mijn moeder is al lang dood maar wij keken hem met Kerst altijd samen.

Laat me weten of je het een leuk boek vond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*