Imajica van Clive Barker

Geplaatst op door
Imajica: Een huiverwekkende zoektocht naar de mythische kern van het universum.

 

Lezen dat doe ik graag!
Al jaren heb ik een boek in mijn bezit van Clive Barker, getiteld Imajica.

Zelf ben ik een groot fan van Clive Barker en heb meerdere boeken van hem. Vandaag ga ik het hebben over mijn lievelingsboek: IMAJICA.

Er is zoveel te vertellen over dit boek dus ik zal proberen me te beperken tot de hoofdlijnen:

Een moordenaar volgt Judith door de straten van New York. De schilder John, wiens minnares zij is geweest, redt Judith van de dood maar stort zich met haar in een avontuur dat even onbegrensd is als de fantasie.
De werelden van de Imajica gaan voor hen open- werelden vol erotiek en doodsangst, vol onuitsprekelijke tirannie en schitterende openbaringen.
Imajica is een episch meesterwerk over magie en de kracht van de verbeelding.
Een moderne fabel, waarin 3 personages- een man, een vrouw en een wezen dat allebei en geen van beiden is- een levensgevaarlijke zoektocht afleggen door de onbekende dimensies van de Imajica … en van zichzelf.

Over Clive Barker: Hij is de winnaar van de World Fantasie Award, hij heeft o.a. de boeken van bloed en Weefwereld geschreven. Op dit moment wordt hij beschouwd als de meest oorspronkelijke schrijver van fantastische horror van de laatste jaren.

Als je een fan bent van horror en/of fantasy dan is dit HET boek om te lezen.
Het blijft boeien en ik heb het al zolang, en zovaak uitgeleend, dat ik toe ben aan een ander. Mijn huidige boek valt bijna uit elkaar. 🙂

Een opmerking: het boek is in het Engels. Zelf heb ik Engelse en de Nederlandse uitgaven. Helaas , zo ervaar ik het, gaan door de vertaling tot wat dingen verloren. Vandaar dat ik de Engelse versie prefereer.

Zou het erg leuk vinden om te horen hoe het boek bevallen is!!

Veel leesplezier.

2 gedachten over “Imajica van Clive Barker

  1. Imajica is een boek wat schijnbaar niet voor iedereen geschikt is. De eerste keer dat ik erin begon te lezen bleek nog te vroeg voor mij, ik kwam er niet door en legde het weg. Later probeerde ik het opnieuw en ontdekte wat een geweldig verhaal het was! Ik kon het nu helemaal volgen en begrijpen. Een wereld die zich afspeelt in verscheidene dimensies en die enkel door zekere poorten valt te bereiken. Ik had het door en vond het een openbaring. Dus ik begon het aan te bevelen bij anderen. Om tot de ontdekking te komen dat zij er ook niet doorheen – of eigenlijk IN – konden komen. Maar het was mijn boek dus zij hadden geen herkansing.
    Dit maakt het een bijzonder boek, beslist niet bestemd voor iedereen blijkbaar.

    • Daar heb je helemaal gelijk in! Niet iedereen kan er doorheen komen. Van mijn vrienden zijn er naast mij nog twee die helemaal fan zijn van het boek. Ook zij hebben het een paar keer moeten lezen (op mijn aanraden) om het geheel te zien en te begrijpen. Geweldig boek. Ik lees het nog steeds om de zoveel tijd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*