Sacajawea

Geplaatst op door

haldef

Sacajawea

Hoi boekenvrienden!

SacajaweaEen historische roman die er zijn mag.
Het levensverhaal van de Indiaanse Sacajawea.
Het boek is geschreven door Anne Lee Waldo, zij besteedde 10 jaren aan het schrijven van dit boek. Ik kan dus met zekerheid stellen dat ze veel onderzoek heeft gedaan. Ook heeft zij twee (!) keer de reis gemaakt die Sacajawea in dit boek aflegt.
Zelf heb ik de uitgave van 1984! Zolang heb ik het al.
Het blijft me boeien en ik lees het nog steeds een keer per jaar.
Het is een bijzonder ontroerend en emotioneel boek dat mij nog steeds tot tranen toe kan roeren!

 

Raar maar ik kan het boek alleen nog vinden bij Bol. Daar kun je het kopen. Ook bij Bol (en verder overal) heeft het boek gigantisch goede beoordelingen. Ik geef dit boek ook een meer dan goede beoordeling!
Klik op de afbeelding hieronder dan wordt je doorgestuurd naar Bol.com.

Waar gaat Sacajawea over

Het op ware gebeurtenissen gebaseerde levensverhaal van de Indiaanse Sacajawea is het ontroerende verhaal van een vrouw die een boeiend en avontuurlijk leven leidde tussen twee werelden en het symbool werd van een stervend volk en van een nieuwe natie. Sacajawea is het verhaal van een vrouw die tijdens haar leven al een legende was… Sacajawea wordt op heel jonge leeftijd door leden van een andere stam ontvoerd en gevangen gehouden. Maar als Shoshoni is zij van weinig waarde voor de Minnetares Indianen en wordt verkwanseld aan de Frans-Canadese handelaar Charbonneau, die te midden van de Indianenstammen een ruw bestaan leidt. Wanneer Charbonneau gevraagd wordt als gids en tolk een blanke expeditie te begeleiden, neemt hij Sacajawea mee als zijn vrouw. Onder leiding van de kapiteins Merriwether Lewis en William Clark maakt het gezelschap in 1804 een historische tocht dwars door Amerika. Omgeven door vijandige Indianenstammen en een onherbergzame natuur groeien de spanningen. Vooral de zwangere Sacajawea is de oorzaak van menige hoog oplopende ruzie en jaloezie, maar steeds weet zij door haar krachtige en jonge persoonlijkheid de expeditie te behoeden voor onderlinge verdeeldheid. Tussen haar en William Clark ontstaat een hechte band. Zij is echter verplicht bij Charbonneau te blijven, ook als hij zich na de terugtocht in het blanke St.Louis vestigt. Wanneer de vernederingen haar teveel worden, ontvlucht Sacajawea haar man. Zij zwerft tijden over de prairie en is meer dood dan levend als ze door een Comanche Indiaan van de hongerdood wordt gered. Met veel pijn en moeite wordt ze in zijn stam opgenomen en later trouwen ze. Een gelukkig leven lijkt haar eindelijk beschoren. Maar als de blanken langzaam maar zeker opdringen en de Indianen haar als buitenstaander uitstoten, is ze na de dood van haar man gedwongen opnieuw te vluchten. Weer zwerft Sacajawea rond…. Zal de tragiek in haar leven nog plaatsmaken voor geluk?

Het boek is momenteel alleen nog te vinden bij Bol.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*