Thyrax update 20 juni 2016

Hallo lezers,

Vanwege het (inmiddels) Thyrax drama heeft de S.O.N. , dit is de Schildklier Organisatie Nederland een Telefoondienst steunpunt Thyrax-tekort opgestart.

Dit is wat ze op de site schrijven:

Met ingang van 20 juni 2016 is er een telefoonnummer beschikbaar voor alle vragen die er leven als gevolg van het tekort aan Thyrax.
Schildklierpatiënten die moeten overstappen van Thyrax op een alternatief middel vinden dit vaak spannend en zitten met veel vragen of zorgen. Patiënten konden hun vragen al mailen naar steunpunt@schildklier.nl.
Vanaf 20 juni 2016 is het ook mogelijk om te bellen met telefoon: 0800-7055 (gratis).

Thyrax duotabs tekortenOp de site van de Nederlandse vereniging van endocririnologie zijn ze inmiddels ook aan de slag met hoe patienten die overgezet zijn dit hebben ervaren.
Een kleine quote:

De vraag die centraal staat is of de overstap naar een vervangend schildklierhormoon de kwaliteit van leven van schildklierpatiënten beïnvloedt. Dit wordt op twee manieren onderzocht. Patiënten wordt gevraagd naar hun ervaringen met Thyrax® Duotab en met de vervangende medicijnen. Hierbij wordt onderzocht of er positieve dan wel negatieve gevolgen voor de gezondheid zijn voor patiënten.

Als je hier alles over wilt lezen: Klik hier.

Voor meer medische uitleg en over verwachte beschikbaarheid kun je terecht bij
KNMP Farmanco

De Schildklier Organisatie Nederland heeft veel extra info.
Het is goed om deze site te bezoeken. Klik op: Schildklier Organisatie Nederland

Ik hoop dat je er wat aan hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*