Wilde Zwanen

Geplaatst op door

logohalWilde Zwanen

Lieve boekenvrienden,

Vandaag een boek – Wilde Zwanen– dat ik al jaren in mijn bezit heb en dat elke jaar toch weer uit de boekenkast geplukt wordt om nogmaals te lezen.
Het is een boek dat zoveel nuances kent waardoor je telkens weer wat nieuws ontdekt!

Wilde Zwanen Jung Chang

Waar gaat Wilde Zwanen over?

Je krijgt een panoramische visie van drie vrouwen op een complexe samenleving in de vorm van prachtige memoires, intieme portretten en een meeslepende kroniek van het twintigste-eeuwse China. Ondanks de haast onvoorstelbare gruwelen die Jung Chang en haar familie zijn overkomen, is Wilde zwanen een indrukwekkende getuigenis van optimistisch geloof in een rechtvaardige samenleving met gelijke rechten en kansen voor iedereen.

Het begint met het verhaal van de oma, daarna de moeder en dan Jung Chang zelf. Uiteraard alles met als achtergrond een China dat in ontwikkeling is.
Zelf vind ik nog steeds dat bepaalde zaken in Wilde Zwanen erg moeilijk te lezen zijn omdat ze zo rauw zijn en je je werkelijk vreselijk ergert of verdrietig wordt! Ook het GROTE verschil tussen China en onze westerse cultuur heeft me de eerste paar keren dat ik het las helemaal verbaasd. Ik vond het moeilijk te bevatten dat China nog zo kort geleden zo totaal anders was dan het nu is. Niet dat het vergelijkbaar is met het westen maar er zijn stukken in het boek die werkelijk moeilijk te bevatten zijn. Misschien zijn we hier teveel verwend…
Wel ben ik erg geïnteresseerd geraakt in China, heb het land via foto’s en Google bekeken. Het is werkelijk prachtig. Heb een paar van de reizen die in het boek wordt gemaakt bekeken op het net en het landschap is adembenemend! De grootsheid en schoonheid is soms echt overweldigend!

Ik weet zeker dat dit boek je een paar uur leesgenot kan geven en je het meer dan een keer gaat lezen!
Het boek kost 10 euro en het e-book 9,99 euro

Voor de goede orde:
Voor mijn Belgische lezers: ECI geeft dit boek ook uit in België. Onder ECI.be. Daarom geef ik links voor België en Nederland, zowel voor het boek als voor het e-book.
Nederland: Boek Wilde Zwanen e-book Wilde Zwanen

België: Boek Wilde Zwanen e-book Wilde Zwanen

Een prachtig boek, soms erg rauw en confronterend. Een boek dat je zeker meer dan eens leest! Aanrader!!

Posted by Het Aangename Leven on Thursday, November 26, 2015

2 gedachten over “Wilde Zwanen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*